Eindelijk zwanger? Hier moet je op letten 

Een kindje krijgen is natuurlijk super spannend, al helemaal als je al een lange tijd probeert om zwanger te worden. Wanneer je er achter komt dat je zwanger bent en als je het kindje wilt houden dan zal je een afspraak moeten maken met de verloskundige.  

Dit is de persoon die je zal ondersteunen tijdens de zwangerschap. Je kunt een afspraak maken tussen de 8e en 10e week, al is het altijd mogelijk om al eerder te bellen. Mocht je bepaalde medicijnen gebruiken of een hoge bloeddruk hebben dan is het handig om ook even naar de huisarts te gaan. Meer tips lees je natuurlijk op kleinmaarkrachtig.nl

Deel het nieuws pas na de eerste echo 

Wanneer je er achter komt dat je zwanger bent dan wil je dit waarschijnlijk zo snel mogelijk delen met al je vrienden en familie. Toch raden wij je aan om te wachten met het delen van het goede nieuws totdat je je eerste echo hebt gehad. Deze eerste echo vindt meestal plaats tussen de 8e en 12e week van de zwangerschap.  

Als tijdens de eerste echo blijkt dat het hartje goed klopt dan is de kans op een miskraam erg klein. Dit maakt het een goed moment om het te delen met je kennissen en vrienden. Belangrijk is om rekening te houden met het feit dat je lichaam veel zal veranderen. Je hormonen zijn van streek en je kunt last krijgen van bepaalde kwaaltjes. Uiteraard zal je verloskundige je hier nog veel meer over vertellen als het zover is.