Waar kun je perfecte Nederlandse voice-overs boeken?

voice overHet is een veelgestelde vraag in Nederland: waar kan ik een perfecte Nederlandse voice-overs boeken? Het antwoord is simpel in dat geval. Door geen dure voice-overs in te huren, maar gewoon zelf als Nederlandse voiceover aan de slag te gaan. Met hippe voice-over software en een microfoon kom je echt ver.

Zeker, een Hollandse voice-over klinkt misschien beter. Vetter. Maar wanneer je zelf geen hoorbaar Nederlands accent hebt, en je zelf de voice van het bedrijf bent, kan dit prima! Denk daarbij aan een bedrijfsvideo waarin je vertelt over alle zaken waarin jouw bedrijf goed is. Dat spreekt een publiek aan en jouw stem wordt daarin uiteraard beluistert.

Nederlandse voice-over software

Nu je jezelf hebt overtuigd van bovenstaande zaken bij het inspreken achrter een microfoon is het belangrijk om te weten welke tools je nodig hebt. Te beginnen met Apple’s imovie software. Nu is het daarin simpel een voice-over toe te voegen, maar misschien wil je juist gebruikmaken van specifieke Nederlandse voice-over programma’s.

Nog een pro-tip is het vinden van geschikte droge ruimte. Een droge ruimte is een plek in een huis of kantoor die niet galmt en daardoor lekker warm klinkt. De meeste ruimten van een kantoor galmen enorm, omdat grote kantoortuinen hip en happening zijn. Maar ze klinken voor geen meter en dat is nou net de bedoeling!

Voice-over voor Nederlandse bedrijven

Zoals je leest is het maken van een perfecte Nederlandse voice-over voor iedereen bereikbaar. Schrijf het Hollandse voice-over script vooral niet alsof je een professionele voice bent, maar laat gewoon horen dat je het zelf bent als de stem van succesvolle Nederlandse bedrijven.

Mocht je de inspreeksmaak te pakken hebben gekregen denk dan ook aan het professionaliseren van je voicemail systeem van jouw bedrijf.. Dus geen ‘dit is de voicemail van Kees spreek maar wat in naar de piep, doei!’ maar een echte professionele tekst. Ook daarin kan een stemmenbureau je van dienst zijn.